Μπιφτεκάκια με κιμά κοτόπουλο

500 γραμμ. κιμά Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
1 καρότο στον τρίφτη
1 αβγό
10 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) στον τρίφτη
1/2 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπιφτεκάκια με κιμά κοτόπουλο

 Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Για να μη κολάει ο κιμάς στα χέρια μας, πρέπει να είναι πολύ παγωμένος για αυτό, προτού ξεκινήσουμε το ζύμωμα, τον βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Πλάθουμε μπιφτεκάκια, βρέχοντας τα χέρια μας πού και πού για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Στρώνουμε τα μπιφτεκάκια σε λαδωμένο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Γυρίζουμε τα μπιφτεκάκια να ψηθούν και από την άλλη για 15 λεπτά. Εναλλακτικά και πιο νόστιμα ψήνουμε στα κάρβουνα. Σερβίρουμε με πρασινάδα. Καλή επιτυχία!