Σαλάτα του Καίσαρα

2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας

1 μεγάλο μαρούλι

6 φέτες μπέικον σε κομματάκια

6 φέτες ψωμί για τοστ (χωρίς την κόρα)

2 κ.σ. λάδι

3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα φιλέ

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ceasar's salad με Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
Για το ντρέσινγκ:

1 αβγό 
1/2 κ.γλ. σκόρδο σκόνη 
2 κ.σ. χυμό λεμονιού 
1 κ.γλ. μουστάρδα 
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα 
5 φιλέτα αντζούγια (προαιρετικά)
Λίγο πιπέρι 
3/4 του φλιτζανιού λάδι

 

Η γνωστή σε όλους μας γευστική
σαλάτα, που το μυστικό της,
εκτός από το κοτόπουλο, βρίσκεται
στο ντρέσινγκ
, μια βελούδινη και
πλούσια γεύση, που δένει τέλεια
με το κοτόπουλο και το μαρούλι!

 

 

Ψήνουμε τα φιλέτα μας στο τηγάνι ή στο γκριλ, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα κρατάμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Τηγανίζουμε το μπέικον ώσπου να γίνει κριτσανιστό και βγάζουμε τα κομματάκια σε ένα πιάτο που το έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι. Κόβουμε το ψωμί σε τετραγωνάκια, τα αλείφουμε με λίγο λάδι ανακατεμένο με λίγο σκόρδο σε σκόνη και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν. Αφήνουμε τα κρουτόν να κρυώσουν. Κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σπάμε το αβγό στο μπολ του πολυμίξερ και το χτυπάμε μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, τις αντζούγιες (προαιρετικά) και λίγο πιπέρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο με συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί στο μείγμα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ το κομμένο μαρούλι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μπέικον, τα φρυγανισμένα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα φιλέ και άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως. Καλή επιτυχία!