Φιλέτα κοτόπουλο με κολοκυθάκια ραγού και φρέσκια ντομάτα

4 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
12 κολοκυθάκια μέτρια
8 ντομάτες (ώριμες)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 μείγμα μεσογειακών αρωματικών (μαντζουράνα,
φύλλο δάφνης, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα)
120 ml  (1/2 φλ.) ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φιλέτα κοτόπουλο με κολοκυθάκια ραγού και φρέσκια ντομάτα

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε διαδοχικά στη μουλινέτα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα καρυκεύουμε με το μείγμα μεσογειακών αρωματικών. Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψί και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια χωρίς να καλύψουμε το στήθος κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Η πρόταση του Chef Νίκου Μακρυμίχαλου:

  • Το φιλέτο στήθος όταν μαγειρεύεται σε φούρνο «στεγνώνει». Μαγειρεύοντάς το σε σάλτσα απορροφάει την υγρασία, δίνοντας σε αυτή την ελαφριά γεύση του κοτόπουλου. Για αυτό προτιμάμε φιλέτο στήθος Κοτόπουλo Ανέζας Άρτας που, χάρη στον φυσικό τρόπο εκτροφής, μπορεί να χαρίσει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του στο φαγητό.
  • Μπορούμε ανάλογα με την εποχή να αντικαταστήσουμε τα κολοκυθάκια με μπάμιες, φασολάκια, φασόλια ή χάντρες φρέσκα.

 

Συνδυασμός οίνου: Σεμέλη Ορεινός Ήλιος Λευκός.

Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15 λεπτά | Κόστος συνταγής: οικονομική