Ανοιξιάτικο μπριάμ, για να συνοδέψετε ψητό κοτόπουλο

5 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κάππαρη, στραγγισμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ρίγανη
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σπιτικός ζωμός κοτόπουλο
1 κιλό καρότα, σε ροδέλες
1 κ. μικρές πατάτες, με τη φλούδα, πλυμένες καλά με βούρτσα και κομμένες στα δύο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
Φρέσκια ρίγανη, μαντζουράνα ή βασιλικός

Στο μπλέντερ λιώνουμε μαζί το σκόρδο, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, το λάδο και τον ζωμό (ή νερό, αν δεν έχουμε ζωμό). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιρέξ τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, περιχύνουμε με τον πολτό από το μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, να αλειφτούν όλα τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε μία φορά με σπάτουλα, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό και παράλληλα ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στη σχάρα, στο γκριλ ή στην γκριλιέρα. Πασπαλίζουμε το πιάτο μας με φύλλα από ρίγανη, μαντζουράνα ή βασιλικό. Καλή επιτυχία!