Κριτσανιστό κοτόπουλο

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε 6 κομμάτια
Γάλα ή γάλα και γιαούρτι
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο και ελαιόλαδο, ανάμεικτα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. κίμινο
1/2 κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
fr_chick

 

Ανακατεύουμε περίπου 1 φλιτζάνι γάλα και 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή απλώς 1 1/2 φλιτζάνι γάλα μαζί με το αλάτι και μουσκεύουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 30 λεπτά ή μέχρι 3 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ταψί που να χωράει τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μία στρώση. Σε γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, το κίμινο, το πιπέρι και λίγο ακόμη αλάτι. Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα περνάμε από το αλεύρι και τα απλώνουμε στο ταψί με την πέτσα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου, γυρνάμε και ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά για 20 λεπτά ακόμη. Αν θέλουμε, τελειώνουμε τα κομμάτια σε ψησταριά ή σε γκριλιέρα, στο μάτι της κουζίνας, αφού τη ζεστάνουμε καλά. Έτσι θα κάνουν κριτσανιστή πέτσα αλλά δεν θα ξεραθούν, όπως αν τα ψήναμε μόνο στην ψησταριά. Καλή επιτυχία!