Γεμιστό στήθος κοτόπουλο σε φρέσκα αμπελόφυλλα

2 στήθη Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
Ελαιόλαδο
2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
4 κ.γλ. κάππαρη
Αλάτι και πιπέρι
8 φρέσκα αμπελόφυλλα, ζεματισμένα για 2-3 λεπτά
σε βραστό νερό και στεγνωμένα
1 γλυκές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα, σε λωρίδες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
leav_ch

 

Χωρίζουμε στη μέση το κάθε στήθος, βγάζουμε την πέτσα και απλώνουμε το ψαχνό στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε το φαγητό μας. Πάνω στο κρέας βάζουμε πλαστική μεμβράνη και χτυπάμε με το σφυρί του κρέατος ή με γουδοχέρι, για να κάνουμε το κρέας πιο λεπτό. Ανακατεύουμε 3-4 κουταλιές λάδι με το σκόρδο και το μπούκοβο, και αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μείγμα. Σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, για μια νύχτα. Μισή ώρα προτού φάμε, απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας 2 αμπελόφυλλα, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι στήθος και επάνω σε αυτό βάζουμε το 1/4 από τη λιωμένη φέτα. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γλ. κάππαρη και βάζουμε 2-3 λωριδάκια πιπεριά. Τυλίγουμε το κάθε στήθος σε ρολό, μαζί με τα αμπελόφυλλα Τρυπάμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει. Σοτάρουμε τις πιπεριές σε 3-4 κουταλιές λάδι, ώσπου να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το λάδι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα γεμιστά στήθη με 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αδειάζουμε το κρασί στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια πού και πού. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σερβίρουμε τα γεμιστά στήθη μαζί με τα υπόλοιπα λωριδάκια πιπεριά και τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία!