Σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου

1 δισκάκι συκωτάκια Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι balsamico
2 ιταλικές σαλάτες
1 μαρούλι φριζέ
1 ραντίτσιο
1 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξίδι balsamico
1 κ.σ. μέλι

 

Σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου

 


Πλένουμε καλά τα συκωτάκια σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα συκωτάκια σε δυνατή φωτιά. Aλατοπιπερώνουμε και, αφού σφίξουν και ροδίσουν, σβήνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ξίδι balsamico. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να πιουν τα υγρά τους και τα φυλάμε στην άκρη. Eτοιμάζουμε τη σαλάτα: Απλώνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τα φύλλα των λαχανικών χωρίζοντάς τα με τα χέρια μας. Bάζουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες και τελευταία τα συκωτάκια. Σερβίρουμε με τη σάλτσα, την οποία ετοιμάζουμε βάζοντας όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά και ανακινώντας ζωηρά για 1-2 λεπτά.