Κοτόπουλο Μιλανέζα

2 δισκάκια μπούτι Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
5 γαρίφαλα
2 φλιτζάνια ρύζι
½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Άρτας
Αλάτι

Για την κρέμα

1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζωμό από το κοτόπουλο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με ρύζι Μιλανέζα

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα νερό, το κρεμμύδι (επάνω του καρφώνουμε τα γαρίφαλα), το καρότο και τη δάφνη. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βγάζουμε, το ξεκοκαλίζουμε και βάζουμε τα ψαχνά σε πιατέλα. Σουρώνουμε τον ζωμό. Μετράμε τέσσερα φλιτζάνια ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κρατάμε άλλο ενάμισι φλιτζάνι για την κρέμα. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός , προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ρύζι. Το βράζουμε ώσπου να μαλακώσει και το σουρώνουμε. Βάζουμε το ρύζι σε μια στρογγυλή φόρμα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε τα ψαχνά γύρω από το ρύζι. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το αλεύρι, λίγο αλάτι, τον ζωμό, το κρασί και ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, και περιχύνουμε το κοτόπουλο και το πιλάφι. Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!