Κοτόπουλο με πατάτες au gratin

2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
6 μεγάλες πατάτες
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1/2 lt γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους αβγών
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο με πατάτες au gratin

Βράζουμε τα φιλέτα μας, τα ξεψαχνίζουμε με τα χέρια μας και τα κράταμε στην άκρη. Βράζουμε και τις πατάτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα ώσπου να «δέσει» το μείγμα, δηλαδή για περίπου 7 λεπτά. Μόλις η κρέμα μας πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το τυρί (περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού) και ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε ένα πιρέξ. Κόβουμε τις πατάτες μας σε φέτες και τις στρώνουμε έτσι ώστε να καλύπτει κατά το ήμισυ η μία την άλλη. Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου μισή ώρα, ώσπου το φαγητό μας να γκρατιναριστεί. Καλή επιτυχία!


Μυστικό: Αν θελουμε πιο τραγανό το au gratin μας, τότε σκορπίζουμε την επιφάνεια και λίγη τριμμένη φρυγανιά.