Πικάντικα burgers κοτόπουλου

1 1/2 κ. κιμά Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
3 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας (soya sauce)
1/2 κ.γλ. Tabasco
4 κ.σ. μέλι
2 κ.γλ. ξίδι balsamico
1 κομμάτι (σαν μικρό καρύδι) φρέσκο τζίντζερ,
καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
Ελαιόλαδο
πικάντικα burgers κοτόπουλου

 

Σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον κιμά, και τα λιώνουμε σε πολτό. Σε γαβάθα ανακατεύουμε τον πολτό αυτό με τον κιμά και σχηματίζουμε με το μείγμα 6 μπιφτέκια. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ζεσταίνουμε καλά το γκριλ ή βάζουμε στο μάτι της κουζίνας τηγάνι αντικολλητικό ή γκριλιέρα να κάψει, αλείφοντας με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα burgers περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τα γούστα της παρέας. Σερβίρουμε σε ψωμάκι (απλό, λαγάνα ή ολικής άλεσης) με κρεμμύδι και μουστάρδα. Καλή επιτυχία!